VATiT (Phase 2), London

  • Office design & fitout
  • 6,300 sq ft
  • Professional Services

Continued growth following the first fitout

The Brief

VATiT acquired the second floor of their building in London and approached Woodhouse Workspace to create a Smarter Workspace. Having previously created their existing Smarter Workspace on the first floor, Woodhouse was delighted to continue the relationship and create a new workspace which would seamlessly integrate with the first floor.

The Solution

Taking reference from the historic architecture of the building, the high-level vaulted ceiling was developed to provide natural light and space, amplified by the installation of feature lighting. The new breakout area creates a larger space for employees to relax and unwind, with a coffee-shop ambience and dedicated bar area. An airflake acoustic curtain separates the breakout area from the rest of the space, yet the design keeps the workplace as one. Whiteboard walls are a new feature to the top floor desking area, which enhances the potential for collaboration amongst staff. Another tea point was installed around the exposed brickwork creating a centrepiece for the office. VATiT now has a collaborative, efficient workplace that supports the business in its growth ambitions and highlights its investment in its people.

The fitout went smoothly and the appointed Woodhouse team were great.
Project Manager